Phishing

Wat is phishing?

Phishing is een techniek die door fraudeurs wordt gebruikt om, bijvoorbeeld via e-mail of via telefoon, uw persoonlijke gegevens te verkrijgen met de bedoeling om uw identiteit onrechtmatig te verwerven.

Herken een poging tot phishing

U krijgt een e-mail, een SMS of een telefoontje dat lijkt afkomstig te zijn van International Card Services, Visa, MasterCard of van uw bank. Hierin wordt u dringend verzocht om persoonlijke gegevens door te geven of deze via een link op een (valse) website in te voeren.

Hieronder vindt u een paar tips om phishing te herkennen:

 • Phishingberichten bevatten soms spellings- en grammaticale fouten. Het kan ook gebeuren dat ze niet in uw eigen taal geschreven zijn.
 • In phishingberichten wordt soms gedreigd met gevolgen als u niet ingaat op de vraag.
 • De link in phishingberichten leidt naar een website die er uitziet als de site van International Card Services, Visa, MasterCard of uw bank. Die site is, in tegenstelling tot de website van International Card Services, niet beveiligd (het begint met http: in plaats van https: en er is geen veiligheidsslotje).
 • Het afzenderadres kan fouten bevatten (voor International Card Services zal het adres altijd op volgende manier staan: ......@icscards.be).

Verstrek geen persoonlijke gegevens

Het is belangrijk om kritisch te zijn wanneer u gevraagd wordt om persoonlijke gegevens te verstrekken. Persoonlijke gegevens dient u geheim te houden en alleen te gebruiken om zelf een betaling te doen met uw kaart of om in te loggen in uw persoonlijke omgeving op www.icsonline.be.

Persoonlijke gegevens zijn ondermeer

 • uw kaartnummer en de CVC/CVV-code op uw kaart (dat zijn de drie cijfers die op de achterkant van uw kredietkaart staan)
 • uw pincode (geheimde code)
 • uw inlognaam en wachtwoord van uw persoonlijke online kaartomgeving.

Medewerkers van Internationlal Card Services zullen u nooit naar deze persoonlijke gegevens vragen. Niet via e-mail, telefoon of op welke manier dan ook. Let goed op wanneer u een e-mail ontvangt waarin wordt gevraagd om persoonlijke gegevens te verstrekken of op een link te klikken. Klik alleen op een link als u de afzender vertrouwt. Wanneer u een e-mail niet vertrouwt: voer geen persoonlijke gegevens in, maar stuur deze door naar phishing@icscards.be. Verwijder de e-mail onmiddellijk uit uw bestand. Bij twijfel contacteer onze Helpdesk op het nummer 02/416 16 00.

Log veilig in

International Card Services besteedt veel aandacht aan de beveiliging van uw kredietkaart. Het is belangrijk dat u zelf ook aandacht besteedt aan een goede beveiliging en zorgvuldig bent op het internet. Controleer voordat u op een website inlogt altijd het internetadres in de adresbalk. Kijk goed of het internetadres begint met https://. De 's' staat voor secured (=beveiligd). Logt u in op onze website, dan begint het internetadres in de adresbalk altijd met https://www.icsonline.be/vl Controleer verder ook of u het veiligheidsslotje op het scherm ziet. Zorg daarnaast voor een goede beveiliging van uw computer en mobiele apparatuur. Gebruik een virusscanner en installeer altijd de updates van het besturingssysteem. 

Veilig internetgebruik

 • Controleer het internetadres van de website voordat u inlogt en kijk goed of het adres begint met https://. De 's' staat voor secured (=beveiligd).
 • Controleer of het veiligheidsslotje op het scherm ziet. Het veiligheidsslotje is zichtbaar op alle pagina's vanaf het moment dat u inlogt tot het moment dat u uitlogt.
 • Controleer de spelling van de website van International Card Services.
 • Typ bij voorkeur zelf de naam van de website in de adresbalk in.
 • International Card Services gebruikt altijd dezelfde wijze van inloggen en uitloggen.
 • Zorg ervoor dat u altijd via de knop 'uitloggen' uw persoonlijke omgeving afsluit voordat u uw computer of mobiele apparatuur afsluit.

Let op, geld lenen kost ook geld.